Ve středu 3. února 2015 jsme odvážným zájemcům zprostředkovali řízenou degustaci hmyzí kuchyně, kterou připravili šéfkuchař Milan Václavík a David Švejnoha.
Během pětichodového menu jsme ochutnali larvy potemníků brazilských, sarančata stěhovavá, šváby argentinské i moučné červy nasladko.
Zasvěcený výklad, kterým Milan Václavík doprovodil přípravu hmyzu přímo před publikem, zahrnoval historii pojídání hmyzu, zdravotní aspekty, nutriční hodnoty hmyzu i inspiraci pro domácí kuchařské experimenty.
Představili jsme krátká videa
Příležitosti večera jsme využili k představení dvou krátkých videí o naší cestě
“Z Tengenege na Příkopy” a o cestě soch
“Z Afriky až k vám domů”.
Byla zahájena facebooková charitativní dražba
Večerem byla rovněž zahájena facebooková dražba ve prospěch Klubu přátel Tengenenge.
Klub přátel je zapsaným spolkem, jehož charitativní činností je podporovat vzdělávání dětí v umělecké komunitě Tengenenge, ze které pravidelně dovážíme kamenné sochy vystavené v naší KAVÁRNĚ & GALERII. Do dražby se můžete zapojit i vy
na tomto odkazu. Děkujeme vám za podporu.