You are currently viewing Večer hmyzí kuchyně

Večer hmyzí kuchyně

Ve středu 3. února 2015 jsme odvážným zájemcům zprostředkovali řízenou degustaci hmyzí kuchyně, kterou připravili šéfkuchař Milan Václavík a David Švejnoha.

Během pětichodového menu jsme ochutnali larvy potemníků brazilských, sarančata stěhovavá, šváby argentinské i moučné červy nasladko.

Zasvěcený výklad, kterým Milan Václavík doprovodil přípravu hmyzu přímo před publikem, zahrnoval historii pojídání hmyzu, zdravotní aspekty, nutriční hodnoty hmyzu i inspiraci pro domácí kuchařské experimenty.

 

Představili jsme krátká videa

Příležitosti večera jsme využili k představení dvou krátkých videí o naší cestě “Z Tengenege na Příkopy” a o cestě soch “Z Afriky až k vám domů”.
 
 

Byla zahájena facebooková charitativní dražba

Večerem byla rovněž zahájena facebooková dražba ve prospěch Klubu přátel Tengenenge.

Klub přátel je zapsaným spolkem, jehož charitativní činností je podporovat vzdělávání dětí v umělecké komunitě Tengenenge, ze které pravidelně dovážíme kamenné sochy vystavené v naší KAVÁRNĚ & GALERII. Do dražby se můžete zapojit i vy na tomto odkazu. Děkujeme vám za podporu.